Dick Bijl

Dick Bijl

Voormalig huisarts - Epidemioloog

Praktische informatie

  • Kosten: € 35

  • Datum: 5 oktober 2022

  • Tijd: 19.30-20.30 uur

Accreditatie AVIG aangevraagd.

Webinar Dick Bijl

“Het pillenprobleem met nadruk op werkzaamheid, veiligheid en bijwerkingen van coronavaccins”

Het pillenprobleem
Medicijnen worden in de handel gebracht als keuringsinstanties vinden dat een middel meer werking dan bijwerking heeft. Maar meestal zijn die medicijnen helemaal niet goed onderzocht, of alleen bij een heel kleine patiëntengroep. Eenmaal in de handel worden ze op grote schaal gebruikt door honderdduizenden patiënten. De farmaceutische industrie vaart daar wel bij, maar geldt dat ook voor de gebruikers van deze middelen?
Tijdens de pandemie zagen we dat de normen voor het registreren van medicijnen en vaccins werden bijgesteld zodat deze middelen makkelijker in de handel konden worden gebracht. Er kwam steeds meer twijfel over de werkzaamheid en bijwerkingen. Ondertussen behartigen de registratieautoriteiten vooral de belangen van de fabrikanten in plaats van die van de burgers.

Op 5 oktober om 19.30 uur organiseert de AVIG een webinar met Dick Bijl, online via zoom.

Biografie

Dick Bijl (1956) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en werkte jarenlang als huisarts. Na een opleiding voor epidemioloog met specialisatie farmaco-epidemiologie en clinical trials, werd hij in 1995 redacteur van het  Geneesmiddelenbulletin en in 2005 hoofdredacteur tot juli 2017. Hij promoveerde op het proefschrift Major depression in general practice. In 2016 werd hij president van de International Society of Drug Bulletins (ISDB). Thans werkt hij als zzp-er. Hij is  auteur van enkele honderden artikelen. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar medicijnenonderzoek in de psychiatrie. Hierover geeft hij regelmatig lezingen voor artsen en patiënten. Recent schreef hij Psychofarmaca en wetenschappelijk onderzoek met psychofarmaca voor bureau Bêta in Nijmegen (2018), Het pillenprobleem (AUP, 2018, herziene uitgave 2020), Antidepressiva en de depressie (Lemniscaat, 2019), Griep (De Graaff, 2020) en Pandemische chaos (Walburg, 2021). 

Schrijf u onderaan deze pagina in voor dit webinar

Webinar Dick Bijl Pillenprobleem