Vraagbaak
Hoe vind ik een arts?
U kunt zoeken in uw omgeving: voer uw postcode en de maximale afstand rond uw huis in en druk op zoeken.
U kunt ook de zoekopdracht verfijnen door te zoeken op specialisaties.
Klik hier om een arts te zoeken via onze kaart
Welke vakrichtingen kent AVIG?
AVIG kent verschillende vakrichtingen, waaronder acupunctuur, homeopathische geneeskunde, natuurgeneeskunde en neuraal- en regulatietherapie. Elke vakrichting heeft een eigen vakgroep. Registerleden zijn ook actief in werkgroepen om kennis uit te wisselen en te toetsen.
Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over mijn arts?
Tijdens een consult of behandeling kunnen misverstanden ontstaan, waardoor u zich niet correct behandeld voelt.
Het is het beste om dit direct met uw behandelaar te bespreken en samen naar een oplossing te zoeken. Dit kan voldoende zijn om verder te gaan.
Komt u er niet uit, dan kunt u contact opnemen met het AVIG-secretariaat via telefoonnummer 0614805117 of mail info@avig.nl.
Uw klacht kan dan in behandeling worden genomen door een klachtenfunctionaris van de AVIG. AVIG is aangesloten bij de landelijke Geschillencommissie: Stichting Geschilleninstantie Complementaire/Integrale Geneeskunde. Meer informatie: www.sgcig.nl.
Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn arts?
Nee, een verwijsbrief is niet nodig. U kunt direct een afspraak maken.
Wordt mijn huisarts ingelicht over mijn bezoek aan een AVIG-arts?
Uw huisarts wordt alleen met uw toestemming geïnformeerd. Er bestaan nog geen computerverbindingen tussen AVIG-leden en huisartsen.
Hoelang duurt een consult?
Een eerste consult duurt bij alle AVIG-leden minstens een uur en soms anderhalf uur of langer. Een vervolgconsult kan variëren van een uur, een half uur of soms een kwartier.
Het is verstandig om hierover een vraag te stellen bij het maken van een afspraak.
Is een arts aangesloten bij een beroepsgroep?
Ja, de artsen die u op deze website vindt, zijn aangesloten bij de AVIG.
Wordt een consult van een AVIG-arts vergoed?
Een consult van een AVIG-arts valt onder de door uzelf gekozen aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar, evenals het totale bedrag dat u per jaar in de aanvullende verzekering mag besteden.
Informeer uzelf goed bij uw verzekeraar voordat u een consult boekt.
Worden de voorgeschreven middelen vergoed?
Dit verschilt per verzekeraar en per voorgeschreven middel.
Vallen de consulten van de AVIG-artsen onder het eigen risico?
Nee, het eigen risico geldt niet voor vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.
Een consult van een AVIG-arts valt onder de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding en het totale bestedingsbedrag verschillen per verzekeraar.
Met welke klacht kan ik terecht bij de AVIG-artsen?
In principe kunt u met iedere klacht terecht bij een AVIG-arts. AVIG-artsen hebben zich toegelegd op chronische en complexe klachten. Elke AVIG-arts heeft minimaal de basisopleiding geneeskunde met goed gevolg afgerond.
Bij het maken van een afspraak is het verstandig om te vragen naar de mogelijkheden in verband met uw specifieke klacht.
Hebben de voorgeschreven middelen bijwerkingen?
AVIG-artsen hanteren een zo natuurlijk mogelijke benadering zonder bijwerkingen. Persoonlijke reacties kunnen echter niet volledig worden uitgesloten. Dit kunt u altijd tijdens het consult bespreken.