Best of both worlds

‘Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.’

Albert Einstein

Ik ben op zoek naar een arts voor integrale geneeskunde

Op deze site vindt u artsen, werkzaam in Nederland, die integrale geneeskunde toepassen. U kunt zoeken op woonplaats, postcode, achternaam of vakgebied. De behandeling is allereerst gericht op herstel van gezondheid door het ondersteunen en stimuleren van het zelfherstellend vermogen en het wegnemen, dan wel verminderen van oorzakelijke, ziekmakende factoren. Doel van een behandeling is het bevorderen van duurzame gezondheid.

Binnen de AVIG vindt u verschillende vakrichtingen en werkgroepen

Te kiezen valt tussen artsen die zich toegelegd hebben op biofysische geneeskunde, homeopathische geneeskunde, natuurgeneeskunde, acupunctuur en geneeskunde volgens de neuraal-en regulatietherapie. Er zijn ook biologische tandartsen aangesloten bij de AVIG. Onder ‘categorie’ vindt u artsen die kundig zijn in specifieke ziektebeelden en de integrale behandeling daarvan.

Integrale Geneeskunde, kennis over gezondheid, ziekte en zelfherstel

Gezondheid bevorderen zover het mogelijk is, klachten verlichten als het nodig is

‘integrale geneeskunde’ wordt door de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG)  gebruikt als de Nederlandse vertaling van Integrative Medicine.*

Deze term is gedefinieerd door een consortium van meer dan zeventig academische centra in ‘de Verenigde Staten, waaronder topuniversiteiten als Yale en Stanford. Met Integrative Medicine/integrale geneeskunde wordt een visie beschreven waarbij arts/behandelaar en patiënt gelijkwaardig zijn (de arts/behandelaar als coach), de patiënt/cliënt centraal staat, de mens als geheel wordt gezien en er een keuze gemaakt kan worden uit alle beschikbare therapeutische mogelijkheden waarvoor wetenschappelijke onderbouwing bestaat, in de zin van aanwijzingen voor de effectiviteit en bewijs van veiligheid.

* De definitie van het Amerikaanse Consortium Academic Health Centers for Integrative Medicine luidt:

‘The practice of medicine that reaffirms the importance of the relationship between practitioner and patient, focuses on the whole person, is informed by evidence, and makes use of all appropriate therapeutic approaches, healthcare professionals and disciplines to achieve optimal health and healing.’

VAKRICHTINGEN, VAKGROEPEN

AVIG-artsen zijn opgeleid in diverse vakrichtingen en delen hun kennis in verschillende vakgroepen. Vormen van geneeskunde die besproken en toegepast worden zijn homeopathische, natuurgeneeskunde, neuraal- en regulatietherapie, biofysische geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, ayurvedische geneeskunde, acupunctuur geneeskunde, traditonele chinese geneeskunde. 
Acupunctuur

Acupunctuur is een methode om waar mogelijk het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen en ziekte te bestrijden.

Bij een acupunctuurbehandeling wordt een aantal hele dunne acupunctuurnaalden door de huid gestoken. Ze blijven meestal 20 tot 30 minuten zitten. De naalden worden vaak met de hand nog even gestimuleerd.

Er kan moxa (als warmte bron) op de naald worden gebruikt of de naalden kunnen via een zwak stroom worden gestimuleerd (electro-acupunctuur). Vaak worden er niet meer dan 5- 15 naalden…
Meer lezen

Neuraal- en regulatietherapie

Neuraaltherapie is een behandelwijze die erop gericht is via het vegetatieve of onwillekeurige zenuwstelsel de regulatie in het lichaam te herstellen en blokkades op te heffen. Dit gebeurt met injecties met procaïne of een ander kortwerkend plaatselijk verdovend middel.

Om te begrijpen wat neuraaltherapie is en hoe het werkt, begin ik maar bij mezelf. Gisteravond zat ik op mijn knieën bij mijn houtkachel om hem aan te maken. Op dat moment werd ik er weer aan herinnerd dat ik enkele weken geleden met schaatsen op mijn linker knie was gevallen….
Meer lezen

Homeopathische geneeskunde

De essentie van de homeopathie is het vinden van het geneesmiddel dat in staat is het zelfgenezende vermogen van de patiënt optimaal te stimuleren. Dus in feite helpt het homeopathisch geneesmiddel iemand zelf te genezen.

De homeopathische geneeskunde wordt gekenmerkt door het toepassen van de similiaregel en het speciale bereidingsproces van de geneesmiddelen, het potentiëren.

Visie

De homeopathische visie op ziekte is dat er bij ziekte sprake is van een verstoring van de het natuurlijke evenwicht
Meer lezen

Biofysische geneeskunde

Biofysische geneeskunde, uitgeoefend door de artsen van de artsenvakgroep, houdt zich bezig met alles wat met informatieoverdracht en informatie-uitwisseling te maken heeft. Zeg maar met energie en de “gebruiksaanwijzing” om die energie in een concrete actie om te zetten door beïnvloeding van de vele hormonale, enzymatische, extra- en intercellulaire processen die zich in het menselijk lichaam afspelen.

Concrete aandachtspunten bij elke behandeling zijn:

  • Elimineren: lichamelijke, psychisch-mentale, sociale en andere belastende en inperkende factoren,
  • Transformeren: van evenwichtsverstoringen in de zelfgevoelens (innerlijke tevredenheid, zelfachting, zelfvertrouwen en innerlijke vrijheid) en van inperkende (geloofs)overtuigingen,
  • Harmoniseren: van ontsporingen met betrekking tot chemische ”oneffenheden”(hormonen, mineralen, vitamines, plantenstoffen, enzovoort) en stoornissen in de stofwisseling,
  • Optimaliseren: van alles wat met niet perfecte informatieoverdracht en de aansturing van de gedifferentieerde celfuncties en met de opbouw van energie van doen heeft.

Dat betekent voor de diagnose een uitgebreid onderzoek op diverse terreinen (lichamelijk, psychisch, chemisch en energetisch). Daarvoor wordt ook apparatuur ingeschakeld, net als bijvoorbeeld bij de cardioloog een elektrocardiogram wordt gemaakt.

Een belangrijk uitgangspunt binnen de biofysische geneeskunde is, dat heel veel processen in het organisme mede beïnvloed worden door vaak onbewuste emoties. Biofysische geneeskunde kan dan ook gezien worden als de geneeskunde die zich specifiek richt op de wisselwerking in en rondom het organisme. Ons organisme beschikt over een bio-energetisch regulatiesysteem en stuurt de fysiologische processen door elektromagnetische signalen aan. Dit regulatiesysteem speelt zowel bij gezondheid als bij ziekte een cruciale rol.

Al die processen in het lichaam worden in de Biofysische geneeskunde onderzocht. Voorbeelden: stofwisseling, warmteregulatie, circulatie, hartkracht, ademhaling, afweerkracht, uitscheiding van afvalstoffen en de controlemechanismen vanuit de hersenen.

Na een uitgebreide diagnose kan een adequate behandeling volgen (zie hiertoe de aandachtspunten, zoals boven beschreven).

De Stichting Opleiding Biofyische Geneeskunde (SOB) behartigt de inhoudelijke kwaliteit.

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan gezondheid en wat niet.  Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen over o.a. reinigen (ontgiften, detox), vasten, voeding en dieet, beweging, ademtherapie, natuurlijke middelen en supplementen.

Antiek en modern

De natuurgeneeskunde is geworteld in de oudste vormen van geneeskunde, in een tijd dat de mens leefde volgens het ritme van de natuur en er aandacht was voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Meer lezen

PC / Adres
Naam
Straal:
Categorie:
Mw. Y.R. Groeneveld
(Steven Wiegmanlaan 19, 8881 GH, West-Terschelling)
Mw. Y.M.H. Verhoeven
(Koningsweg 234, Utrecht, Nederland)
Mw. S.E.A. Ghafoerkhan
(Sint Pieterstraat 88, Kerkrade, Nederland)
Mw. S. Duivenvoorden - Saraiva
(1e Weteringdwarsstraat 49 1017 TL Amsterdam)
Mw. S. Duivenvoorden - Saraiva
(Dorpsweg 13 1697 KA Schellinkhout)
Mw. Postema - van der Heijde
(Stationsplein 4H, Zwijndrecht, Nederland)
Mw. P. Welling - Van der Sterren
(Dreef 27, Zutphen, Nederland)
Mw. M.H.B. Heres
(Gerard Doustraat 4A, Boxmeer, Nederland)
Mw. M.E. van der Steur
(Raadhuislaan 3, Maarn, Nederland)
Mw. M.E. van der Steur
(Zoutkamperschans 1 3432 TZ Nieuwegein)
Mw. M.E. van der Steur
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Mw. M. Zeegers - Nouwen
(Hanzeplein 1, Groningen, Nederland)
Mw. J.M. van Krugten
(Leggeloo 70 7991 PZ Dwingeloo)
Mw. J.H.F.M. de Bruin
(Stallestraat 28, Mheer, Nederland)
Mw. J.H.F.M. de Bruin
(Stallestraat 28 6261 ND MHEER)
Mw. J.B. van Ditmarsch
(Schaepmanlaan 5, Huizen, Nederland)
Mw. G.A. Vlot
(Hendrik van Viandenstraat 15, Amersfoort, Nederland)
Mw. G.A. Vlot
(Koninginneweg 93, Hilversum, Nederland)
Mw. C.P.M. Simons
(Waterviolier 40, Den Haag, Nederland)
Mw. C. Faber - Botermans
(Lindelaan 4, Bussum, Nederland)
Mw. B.M.E. van Klink
(Contactweg 145, 1014 BJ, Amsterdam)
Mw. B.A. Roldaan
(Parkstraat 38a, Arnhem, Nederland)
Mw. A.L. Semeijn
(Weteringschans 72/3, Amsterdam, Nederland)
Mw. A.C.J. Vester
(Keizersweg 25, Holten, Nederland)
Mw. A.C. Heijjer
(Hoogegeest 16, Akersloot, Nederland)
Mw. A. Robinson
(Kruisweg 59, Haarlem, Nederland)
Mw. A. Popma
(Regentesselaan 3, Apeldoorn, Nederland)
Mw. A. de Jong
(Kortenhoevenseweg 59B, Lexmond, Nederland)
Mevr. Y.H. Ruiter
(Nieuwe Bussummerweg 36 1272 CJ HUIZEN)
Mevr. Y.H. Ruiter
(Razeil 29 1319 EA ALMERE)
Mevr. W.A.C. Bos
(Oude Kanaaldijk 7 1825 AT ALKMAAR)
Mevr. W. Stoof
(Herman De Manstraat 15 3842 AT HARDERWIJK)
Mevr. V.M.J. Novotny
(Lage Horst 3 6562 KT GROESBEEK)
Mevr. S.J.J. Theunissen
(Oude Raadhuisstraat 2 6125 BA OBBICHT)
Mevr. S.E. Wierda
(Oudegracht 237 1811 CG ALKMAAR)
Mevr. S.E. in 't Hout-Kegge
(P. Theeuwenlaan 9 5591 EJ HEEZE)
Mevr. S. van As
(Van Oldenbarneveltlaan 8 1215 GG HILLVERSUM)
Mevr. S. Terol
(Kromme Spieringweg 533 2141 AK VIJFHUIZEN)
Mevr. S. Spoelstra
(Karel Doormanstraat 14 5831 LT BOXMEER)
Mevr. S. Roeleveld
(Bernhardstraat 30 6707 CN WAGENINGEN)
Mevr. S. Obbink-Verbeek
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Mevr. S. Karcher
(Parkstraat 38A 6828 JK ARNHEM)
Mevr. R.M. de Ruijter
(Bastion 14 3823 BP AMERSFOORT)
Mevr. R. Vijslingz
(Rijswijk, veraartlaan 12)
Mevr. R. Moonen
(Sint Servaasklooster 36 6211 TE MAASTRICHT)
Mevr. O.V. Serck-Krasnoslobodtseva
(Tollenskade 41 2274 LV VOORBURG)
Mevr. N. Weiss
(Joris Van Der Haagenlaan 19 6814 LJ ARNHEM)
Mevr. N. Savchenko-Oreolkina
(Vlamenburg 141 2591 AR DEN HAAG)
Mevr. M.R. de Jong
(Westerweg 14 1815 DE ALKMAAR)
Mevr. M.P. Verhelst - Linssen
(Raamschoorseweg 75 4838 EN BREDA)
Mevr. M.L. van Wetten
(Maziestraat 5 2514 GT DEN HAAG)
Mevr. M.L. van Wetten
(Regulierenring 9 3981 LA BUNNIK)
Mevr. M.L. Thiadens
(Ihch, Jan Van Nassaustraat 125 2596 BS DEN HAAG)
Mevr. M.L. Hofstra
(Klaver 1 9761 LD EELDE)
Mevr. M.J.A. Borg
(Verlengde Hereweg 187 9721 AS GRONINGEN)
Mevr. M.J. Sipma
(Zuiderweg 23 1271 LX HUIZEN)
Mevr. M.H. Pelt
(Punter 48-39 8242 GK LELYSTAD)
Mevr. M.H. Klompe
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Mevr. M.H. Klompe
(Zoutkamperschans 1 3432 TZ NIEUWEGEIN)
Mevr. M.G.C. van Rooijen
(Smalzijde 21A 4243 JP Nieuwland)
Mevr. M.C.J. Colsen
(Axelsestraaat 101 4537 AE TERNEUZEN)
Mevr. M.A.G. Kuijpers
(Gerard Doustraat 4-A 5831 CC BOXMEER)
Mevr. M.A.G. Kuijpers
(Zandstraat 34 5425 VB DE MORTEL)
Mevr. M.A. van Hilten
(Mariendaalseweg 12 6986 AC ANGERLO)
Mevr. M. Oussoren, Lifestyle Loenen
(Middenhoek 62, Loenen aan de Vecht, Nederland)
Mevr. M. Oussoren
(Schalk Burgerstraat 17, Amsterdam, Nederland)
Mevr. M. Miclea
(Bukkumweg 16F 5081 CT HILVARENBEEK)
Mevr. M. Duran
(Frankenslag 32B 2582 HS DEN HAAG)
Mevr. L.S. Boeken
(Stationstraat 6E 1391 GN ABCOUDE)
Mevr. L. Alberts
(Gc Ingang 15,Loosdrechtse Bos 15 1213 RH HILVERSUM)
Mevr. K.U. Deutsch
(Schalk Burgerstraat 17 1092 JW AMSTERDAM)
Mevr. K. Denis-Slenter
(Provinacialeweg 9 6255 NV TERLINDEN - NOORBEEK)
Mevr. J.T. Trotsenburg
(Bolkruid 28 3068 DN ROTTERDAM)
Mevr. J.M. Nieuwendijk
(Centaurea, Orderparkweg 5 7312 EN APELDOORN)
Mevr. J.M. Deckers -Kocken
(Bilthoven, Prof. Bronckhorstlaan 10, gb 106)
Mevr. J.C.G.M. Wurfbain-Tijs
(Rumelaarseweg 38 3931 PA WOUDENBERG)
Mevr. J.A. Stallinga
(Van Harinxmaweg 19 9246 TL OLTERTERP)
Mevr. J. Blommers
(Leonardo Da Vincistraat 15 3822 TK AMERSFOORT)
Mevr. I.T.G. Miggels
(Nassaulaan 2 3832 EB LEUSDEN)
Mevr. I.M. Koolsbergen
(Halvemaanstraat 3 5211 VV S HERTOGENBOSCH)
Mevr. I.E. de Vries
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Mevr. I. Fain
(Koppelstokstraat 13 2583 CB DEN HAAG)
Mevr. I. de Vos
(De Beemd 3 (Huisartsenpraktijk) 2291 VZ WATERINGEN)
Mevr. I. de Vos
(Landgoed de Wittenburg 4 2244 BV WASSENAAR)
Mevr. H.R.M. Huige-van der Weij
(Zwanenwoerd 1 8102 BE RAALTE)
Mevr. H.P.C.J.M. Mossel
(Siemensstraat 2 3553 GH UTRECHT)
Mevr. H.N. Buitelaar
(Floris Burgwal 194 2907 PL CAPELLE A/D IJSSEL)
Mevr. H.J.M. Ruyssenaars
(Hammarskjoldstede 5 4463 KN GOES)
Mevr. H.H.J. Jason-Haentjens
(Picardie 38 6591 JE GENNEP)
Mevr. H.B.J. de Gans-Kouwen
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Mevr. G.O.V. Meijer
(Arondeusstraat 5 1063 GB AMSTERDAM)
Mevr. G.O.V. Meijer
(Deurloostraat 129hs 1078 HX AMSTERDAM)
Mevr. G.M. van den Berg
(Spyridon Louisweg 106 1034 WR AMSTERDAM)
Mevr. G.G. de Ruig
(Beltmolen 76 2906 SC CAPELLE A/D IJSSEL)
Mevr. G.C. Scholten-Huissoon
(Westeinde 162 Bis 1601 BN ENKHUIZEN)
Mevr. G.A. Vlot
(Hoofdstraat 24 4265 HK GENDEREN)
Mevr. G. Smits-Tolman
(Waterlelie 4 9801 LG ZUIDHORN)
Mevr. F.TH.A. van Meel
(Kleinzand 151, Sneek, Nederland)
Mevr. F.E.M. Wolffenbuttel
(Groenekanseweg 22 3732AG DE BILT)
Mevr. E.K. Lugard
(Bentmaatweg 4 7525 PD LONNEKER)
Mevr. E.J. Wardenier
(Berg En Dalseweg 83 6522 BC NIJMEGEN)
Mevr. E.C.M. Eeltink
(Meergracht 33 1131 EN VOLENDAM)
Mevr. E. Velders
(Stationsweg 27 3981 AA BUNNIK)
Mevr. E. Kroes-Verheij
(Villapark 3 3051 BP ROTTERDAM)
Mevr. C.M.M.M. Javelle
(Pr. Willemstraat 41 (IHC) 2584 HT DEN HAAG)
Mevr. C.M.M.M. Javelle
(Villapark 3 3051 BP ROTTERDAM)
Mevr. C.L.M. van den Berg-Lunter
(Heemskerklaan 52 6881 ES VELP)
Mevr. C.J. Wout
(Eerste Stationsstraat 69 2712 HC ZOETERMEER)
Mevr. C.H. Stronkhorst
(Koninginneweg 107, Haarlem, Nederland)
Mevr. C.C. Huijmans
(Cornelis Dirckszstraat 27-1 1056 TP AMSTERDAM)
Mevr. C.C. Huijmans
(Westerweg 407 1852 PS HEILOO)
Mevr. C.A. Sinay
(Meerstraat 14 5509 RA VELDHOVEN)
Mevr. C. Revet-Roth
(Boerenweg 38 5944 EL ARCEN)
Mevr. B.S. Sondervan-Frank
(Eline Verestraat 33 1183 KX AMSTELVEEN)
Mevr. B.R. Blokhuis
(Polsteeg 3, Barchem, Nederland)
Mevr. B.P.M.G. Havenith
(Gerard Doustraat 4A 5831 CC BOXMEER)
Mevr. A.S.G. Kossakowski
(Deurloostraat 129hs 1078 HX AMSTERDAM)
Mevr. A.S.G. Kossakowski
(Noordhollandstraat 50 1081 AV AMSTERDAM)
Mevr. A.M.B. Sneevliet
(Kreilen 3 9243 WC BAKKEVEEN)
Mevr. A.M. van Nierop
(Transportweg 8, Assen, Nederland)
Mevr. A.L. Jans
(Johan De Wittstraat 2 2902 HG CAPELLE A/D IJSSEL)
Mevr. A.J. Heg
(Marselaar 1 4907 LE OOSTERHOUT)
Mevr. A.F.M. Schalkwijk
(Nieuwpoortstraat 25 5628 NA EINDHOVEN)
Mevr. A.E.M. Uiterwijk
(Jacob Catslaan 36, Leiden, Nederland)
Mevr. A.C. Alons
(Vingerhoed 2 6953 BZ DIEREN)
Mevr. A. Wilschut-Verhoef
(Klipper 75 2991 KL BARENDRECHT)
Mevr. A. Vissers-Oleszczak
(Faradystraat 2 2014 EN HAARLEM)
Mevr. A. Vissers-Oleszczak
(J.van Nassaustraat 111 2596 BS DEN HAAG)
Mevr. A. van Veen
(Helze 27, 5662 JE Geldrop)
M. Meijer Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek,
(Piet Heinstraat 11, Zutphen, Nederland)
HAU | Homeopatisch Artsencentrum Utrecht
(Koningsweg 234, 3582 GM Utrecht, Nederland)
Drs. R.E.B. Zecher
(Orderparkweg 5 7312 EN APELDOORN)
Dhr. W.T. Roukema
(De Swurden 8 8447 EA HEERENVEEN)
Dhr. W.M. de Jong
(Damhertlaan 31, 3972 DB Driebergen-Rijsenburg, Nederland)
Dhr. W.J. van der Krol
(Emmakade 30 8933 AS LEEUWARDEN)
Dhr. W.J. van der Krol
(Wouwermanstraat 34, Eindhoven, Nederland)
Dhr. W.G.R. Wisse
(Boeylaan 31 4143 BX LEERDAM)
Dhr. W.D. van der Vegt
(Rembrandstraat 96 7731 SG OMMEN)
Dhr. W.A. Heckman
(Spieghellaan 3 1217 RK HILVERSUM)
Dhr. V. Bansi
(De Heemstraat 16, Den Haag, Nederland)
Dhr. S.M. Jamaludin
(Karperveen 553 3205 HE SPIJKENISSE)
Dhr. S.L. Buskin
(Van Bommellaan 21 2245 VN WASSENAAR)
Dhr. S.J.G. Kingma
(Pieter Clandlaan 106-110 1068 NP AMSTERDAM)
Dhr. S.J.C. Ottenheijm
(Deken Van Erpstraat 5 5492 CB SINT OEDENRODE)
Dhr. S.J. Weertman
(Derkinderenstraat 118, Amsterdam, Nederland)
Dhr. S.F. Blomme
(De Huesmolen 163 1625 HW HOORN)
Dhr. S. van der Veen
(Kon. Julianalaan 9 7204 AE ZUTPHEN)
Dhr. R.W. Blok
(Cornelis Dirkszstraat 27-1 1056 TP AMSTERDAM)
Dhr. R.W. Blok
(Westerweg 407 1852 PS HEILOO)
Dhr. R.T.H.K. Trossel
(Kanaalweg 33 2903 LR CAPELLE A/D IJSSEL)
Dhr. R.S. Ramlakhan
(Antje Breijerstraat 6 2132 ZT HOOFDDORP)
Dhr. R.N.S. Madari
(Huizerweg 12 1402 AA BUSSUM)
Dhr. R.M. Edelbroek
(Brahmsstraat 4 1817 HE ALKMAAR)
Dhr. R.L.L. Borger
(Noorderpoort 93B 5916 PJ VENLO)
Dhr. R.L. van der Reijden
(Bennekomseweg 36 6717 LM EDE)
Dhr. R.J.W.M. Barthels
(Kleinestraat 21 5151 AC DRUNEN)
Dhr. R.J. Zethoven
(Busselterweg 5 7973 KN DARP)
Dhr. R.J. Kleipool
(Reimersbeek 3 1082 AE AMSTERDAM)
Dhr. R.H. Brik
(De Jonghlaan 9 3431 GW NIEUWEGEIN)
Dhr. R.H. Brik
(Willemsparkweg 48 1077 HH AMSTERDAM)
Dhr. R.F.G. Lugten
(Jac.P. Thijsselaan 19 2803 RS GOUDA)
Dhr. R.B. Elens
(Dorpsstraat 8A 5768 CE MEIJEL)
Dhr. R.A.W. Velthuis
(Van Calcarstraat 4, Deventer, Nederland)
Dhr. R.A.A.M. Swagemakers
(Achter 't Zand 54 4103 XP CULEMBORG)
Dhr. R.A. Muts
(Regentesselaan 3 7316 AA APELDOORN)
Dhr. R.A. Boukema
(Noordweg 495 4333 KE MIDDELBURG)
Dhr. R.A. Boukema
(Pr. Mauritssingel 16 2912 BG NIEUWERKERK A/D IJSSEL)
Dhr. R. Einhorn
(Pr. Willemstraat 41(Ihc) 2584 HT DEN HAAG)
Dhr. P.W.M. van Meerendonk
(Lariksweg 28 8162 EG EPE)
Dhr. P.W. Mulder
(Stadhouderslaan 58 2517JA DEN HAAG)
Dhr. P.V. Astro
(Hegedijk 35 8405 GS LUXWOUDE)
Dhr. P.J.B. te Lintelo
(Franciscuslaan 11 4731 TZ OUDENBOSCH)
Dhr. P.J.B. te Lintelo
(Scheveningseweg 13, Den Haag, Nederland)
Dhr. P.J. Tromp
(Wilsonstraat 56 2131 PT HOOFDDORP)
Dhr. P.I.P. Soema
(Keukenhoflaan 33 2548 PC DEN HAAG)
Dhr. P.H.G.M. Meuwese
(Leonardo Da Vincistraat 15, Amersfoort, Nederland)
Dhr. P.H. van der Meer
(Zwartemeerlaan 44 2317 LV LEIDEN)
Dhr. P.D. Luijendijk
(Hantumerweg 11, 9145 CL Ternaard, Nederland)
Dhr. P.D. Luijendijk
(Ulesprong 23, 8406 AH, Tijnje, Nederland)
Dhr. P.C. Fruijtier
(Nieuwstraat 1A, Rosmalen, Nederland)
Dhr. P.B.A. Crama
(Westerbaan 16 4386 CR VLISSINGEN)
Dhr. P. van Hoeve
(Centaurea, Orderparkweg 5 7312 EN APELDOORN)
Dhr. P. Molenaar
(Laan Van Meerdervoort 237 2563 AB DEN HAAG)
Dhr. P. de Bruin
(Lienderveldsestraat 1 4033 BC LIENDEN)
Dhr. P. Bruining
(Waterland 29 9734 BA GRONINGEN)
Dhr. N.J.W. Kamphorst
(Kerklaan 2F, 3851 JV, Ermelo)
Dhr. N. van Amstel
(Julianaweg 72 1934 CH EGMOND AD HOEF)
Dhr. N. van Amstel
(Kaapstraat 39 1796 AE DE KOOG - TEXEL)
Dhr. M.N. Spaargaren
(Ien Dalessingel 37 7207 LA ZUTPHEN)
Dhr. M.J.J.H. de Sonnaville
(Centaurea, Orderparkweg 5 7312 EN APELDOORN)
Dhr. M.J. Smulders
(Noordwal 27 5211 RN DEN BOSCH)
Dhr. M.H.C.T. Meijer
(Dorsvloer 2 7641 DZ WIERDEN)
Dhr. M.A.M. Hounjet
(Kerkweg 111 6155 KL PUTH)
Dhr. M. Mosdzien
(Spoorstraat 58 5931 PV TEGELEN)
Dhr. L.T.H. Duivenvoorden
(1e Weteringdwarsstraat 49 1017 TL AMSTERDAM)
Dhr. L.T.H. Duivenvoorden
(Dorpsweg 13 1697 KA SCHELLINKHOUT)
Dhr. L.H.L. Blind
(Varenstraat 27 3675 WJ SOEST)
Dhr. K.L. Liem
(Antoniuslaan 67, Venlo, Nederland)
Dhr. J.W. van Straten
(Havikenhof 38 3862 LR NIJKERK)
Dhr. J.TH. Holwerda
(Wim Sonneveldlaan 205 3584 ZS Utrecht)
Dhr. J.R. Tisscher
(Mathildestraat 5B 4901 HC OOSTERHOUT)
Dhr. J.P. van der Woude
(De Witte Zwaan 44 3824 XL AMERSFOORT)
Dhr. J.P. Boode
(Schaesbergerweg 184 6415 AL HEERLEN)
Dhr. J.M. Jacobs
(Mariniersweg 9 3011 NB ROTTERDAM)
Dhr. J.K. Bolhuis
(Vingerhoed 2 6953 BZ DIEREN)
Dhr. J.J.M. Cuijpers
(Wilhelminastraat 4 6131 KN SITTARD)
Dhr. J.G.J. Stiekema
(Walstraat 21 8011 NR ZWOLLE)
Dhr. J.G.B. Bol
(Kometenstraat 5 9742 EC GRONINGEN)
Dhr. J.D. Stuivenga
(Bargerkampenweg 11 7812 BT EMMEN)
Dhr. J.C.H. Jansen
(Onderwierum 8 9959 TA ONDERDENDAM)
Dhr. J.C. Scholten
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Dhr. J. van Zee
(Rosenburglaan 227 4385 KL VLISSINGEN)
Dhr. J. Reeskamp
(Horloseweg 69 3853 MJ ERMELO)
Dhr. J. Cohen
(Boerhaavelaan 32 3843 AP HARDERWIJK)
Dhr. H.R.J. Snijders
(Blankensteinweg 38 7943 KP MEPPEL)
Dhr. H.R.J. Snijders
(Middenweg 51, Hoogeveen, Nederland)
Dhr. H.J. Lamers
(Kasteel Aldenghoorstraat 6 6043 XJ ROERMOND)
Dhr. H.J. Hummelen
(Nienhof 74 6715 AE EDE)
Dhr. H.H.M. Wijtenburg
(Groesbeekseweg 209 6523 NS NIJMEGEN)
Dhr. H.H. Andringa
(Hoogtjestraat 1 9988 RN USQUERT)
Dhr. H.G.F. Brussen
(Nilantsweg 103 8041 AR ZWOLLE)
Dhr. H.F. van Berkel
(Lienderveldsestraat 1 4033 BC LIENDEN)
Dhr. H.C. van Prooijen
(Koningslaan 107 3583 GT UTRECHT)
Dhr. H. Stuut
(Burg. Waldastraat 12 9163 JC NES (AMELAND))
Dhr. H. Stuut
(Groenekanseweg 172 3737 AK GROENEKAN)
Dhr. H. Oosterbosch
(Hoogstraat 29 6085 EE HORN)
Dhr. H. Koning
(Vendelier 51A 3905 PC VEENENDAAL)
Dhr. H. de Jonge
(Warandelaan 52 4904 PD OOSTERHOUT)
Dhr. G.W. Kentie
(Dijkstelweg 6 3253 TB OUDDORP)
Dhr. G.TH. Hornstra
(Papenvoort 3 9447 TT PAPENVOORT)
Dhr. G.P.J.M. van Delft
(West-Kerkstraat 1A 4486 BL COLIJNSPLAAT)
Dhr. G.O. Polderman
(De Nessermolen 66 1188 JC AMSTELVEEN)
Dhr. G.J. Gerritsma
(Rivierenlaan 258 8226 LH LELYSTAD)
Dhr. G.H.M. ten Oever
(Muggenbroekerlaan 21, Roermond, Nederland)
Dhr. G.F. Wiringa
(Achterstraat 80 3961 BJ WIJK BIJ DUURSTEDE)
Dhr. G.F. Wiringa
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Dhr. F.R. Wieland
(Waalstraat 60 7333 JZ APELDOORN)
Dhr. F.CHR. Kusse
(Deurloostraat 129 Hs 1078 HX AMSTERDAM)
Dhr. F.C.C.M. van der Pluijm
(Frankrijkstraat 126 5622 AH EINDHOVEN)
Dhr. F. van Eekelen
(Woudmeerweg 33 1746 CD DIRKSHORN)
Dhr. F. van der Haghen
(Brouwerstraat 3 6151 BK MUNSTERGELEEN)
Dhr. F. Lehrmann
(Alberdingk Thijmlaan 31 2106 EH HEEMSTEDE)
Dhr. E.R.P. Madari
(Cannenburch 80 8226 RS LELYSTAD)
Dhr. E.J.G.M. van de Voort
(Kerkakkerstraat 15 5616 HA EINDHOVEN)
Dhr. E.J. de Rijk
(De Opera 7 8265 TB KAMPEN)
Dhr. E.J. de Rijk
(Gez.C.De Weide, De Zaaier 4 7908 MA HOOGEVEEN)
Dhr. E.A. Brink
(Engelanderweg 36 7361 CW BEEKBERGEN)
Dhr. E.A. Brink
(s Gravendijkwal 66 3014 EG ROTTERDAM)
Dhr. E. Schweden
(Tolweg 4H 3741 CK BAARN)
Dhr. D.J. van Brummen
(Pr. Alexanderweg 54B 3712 AB HUIS TER HEIDE)
Dhr. D.C. Nicolai
(Stationsstraat 4A 8441 AX HEERENVEEN)
Dhr. D.A.F. van Lith
(Volkerakstraat 26 (1) 1078 XS AMSTERDAM)
Dhr. D. van Schaardenburg
(Staringlaan 17 1215 BR HILVERSUM)
Dhr. D. Meijer
(Welpeloweg 4 7586 BJ OVERDINKEL)
Dhr. C.W.H.G. Rhee
(Kerkstraat 23 6629 AR APPELTERN)
Dhr. C.J. den Hertog
(Gerrit Van Assendelftstraat 48 1964 NL HEEMSKERK)
Dhr. C.E.A.M. Gerritse
(Loonsebaan 37 5263 CL VUGHT)
Dhr. B.R. Tjaden
(Tollenlaan 32 3702 GV ZEIST)
Dhr. B.R. de Klyn
(De Friedhof 2 6955 BP ELLECOM)
Dhr. B.K. Mulder
(Overkampweg 381, Dordrecht, Nederland)
Dhr. B.J. Otten
(Hogelandsingel 85 7512 GD ENSCHEDE)
Dhr. A.M. Windgassen
(De Parelvisserslaan 78 1183 RN AMSTELVEEN)
Dhr. A.M. Windgassen
(Halvemaanstraat 3 5211 VV DEN BOSCH)
Dhr. A.J.R. van der Leij
(Bijlmerdreef 657 1102 RP AMSTERDAM)
Dhr. A.J.M. Brockhoff
(Boomcateweg 67A 7442 BE NIJVERDAL)
Dhr. A.J. Fabriek
(Prins Hendriklaan 30 1862 EL BERGEN)
Dhr. A.H. Kramer
(Koningsweg 234, Utrecht, Nederland)
Dhr. A.C. Korbee
(Plantageweg 45, Alblasserdam, Nederland)
Dhr. A.A. van Dinteren
(Dolfijnpark 31 2983 AZ RIDDERKERK)
Dhr. A. van der Marel
(Westerbuurt 13 1606 AK VENHUIZEN)
Dhr. A. van de Velde
(Koninginneweg 107 2012 GM HAARLEM)
Dhr. A. van Beelen
(Kwikstaart 43 3752 MR BUNSCHOTEN)
Dhr. A. Starrenburg
(Dijkstraat 10 2675 AX HONSELERDIJK)
Dhr. A. Leupen
(Koningsweg 234 3582 GM UTRECHT)
Dhr. A. Keesman
(Stationsstraat 4A 8441 AX HEERENVEEN)
Centaurea | Homeopatisch Artsen Centrum
(Orderparkweg 5, 7312 EN Apeldoorn)
Artsencentrum Integrale Geneeskunde Amsterdam (AIGA)
(Deurloostraat 129 hs, 1078 HX Amsterdam)